בדיקת דם לאיבוד שיער

כשהם אומרים שהשיער שלך הוא כמו כתר בלתי נראה להערכה העצמית שלך, הם לא התבדחו. לכן, כאשר נשירת שיער הופכת לבעיה בלתי צפויה, זה נורמלי להרגיש מודאג.

למרבה המזל, אתה יכול להתמודד עם נשירת שיער פתאומית או התקרחות באמצעות צעדים רפואיים נכונים.

בתור התחלה, אתה יכול לקחת בדיקות דם כמו CBC, בדיקות הורמונים והערכות רמת ברזל. אבל ראשית, הכרחי להבין את הגורם הפוטנציאלי להתקרחות בהתבסס על השינויים האחרונים בחייך. לפיכך, ביקור אצל הרופא שלך תמיד הולך יד ביד עם בדיקות דם של התקרחות.

מה זה אלופציה?

התקרחות מתוארת על ידי נשירת שיער פתאומית. זה מתרחש בדרך כלל על השיער בראש, אבל זה יכול להשפיע גם על שיער בחלקי גוף אחרים כגון הגבות שלך ושיער פנים אחר.

נשירת שיער מתרחשת באופן טבעי לכל אחד אבל בכמויות קטנות זניחות. אנשים מסירים שיער מדי יום. לפי איגוד האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, איבדנו כ-50 עד 100 קווצות שיער ביום.

hair loss

עם זאת, כאשר נשירת שיער הופכת מוגזמת בפתאומיות ונראה שצמיחת השיער מואטת, זה יכול להיות בגלל מצב בסיסי.

אם זה קבוע או זמני תלוי בתוצאות בדיקות הדם של התקרחות.

סוגי התקרחות

נשירת שיער פתאומית יכולה לקרות בדרכים שונות. לדוגמה, זה יכול להתחיל מדלל הדרגתי או נפילה של כתמי שיער באזור מקומי. עם זאת, בכל דרך שבה מתחילה נשירת שיער, יש צורה של התקרחות הקשורה לזה. עם זאת, בדוק את הסוגים השונים של התקרחות להלן.

אלופציה אראטה

אלופציה אראטה היא מחלה אוטואימונית שמתחילה בדרך כלל ככתם עור סגלגל או עגול בכל חלק בגוף שבו שיער צפוי לצמוח. כמחלה אוטואימונית, מצב זה מאופיין בכך שתאי החיסון תוקפים את זקיקי השיער שלך ומובילים לנשירת שיער. בעוד שנפילת השיער האופיינית מתרחשת על הראש, עם התקרחות אראטה, אתה יכול לראות נשירת שיער בזקן, בריסים או בגבות.

דפוס נשירת שיער (אנדרוגנטית התקרחות)

אולי שמעת על התקרחות גברית. אבל האם ידעת שגם נשים יכולות לחוות את אותה מידה של נשירת שיער? למרות שזה נדיר, נשים אינן חסינות לחלוטין מפני התקרחות אנדרוגנית. מצב זה מפגין דילול שיער הדרגתי במקום מיתון עקב הקטנת גודל זקיקי השיער.

צלקת אלופציה

אדם המאובחן כבעל התקרחות צלקת סובל מנשירת שיער לצמיתות. הסיבה לכך היא שזקיקי השיער נהרסים, והופכים את אזור הגדילה שלהם לרקמות מצלקות. כתוצאה מכך, זה הורג את הסיכויים לצמיחת שיער, ומותיר את הפרט קירח או חצי קירח בל יימחה – אלא אם כן תבחר להשתלת שיער.

מתיחה אלופציה

התקרחות מתיחה היא התוצאה של משיכת שיערך בעקביות. זה יכול להיות קשור לטריכוטילומניה, מצב פסיכולוגי שבו אדם לא יכול להתאפק מלשלוף שיער. מצד שני, זה יכול להיות גם בגלל תסרוקות צמודות או שימוש תכוף במרפי שיער ותוספות.

מהם הגורמים לנשירת שיער פתאומית?

לאלופציה יש קשרים למספר מצבים בריאותיים ואירועי חיים.

לדוגמה, נשירת שיער היא סימפטום בולט של המחלה האוטואימונית אלופציה אראטה, אשר הוסבר קודם לכן. באופן דומה, המצב קשור לחוסר איזון הנוגע להורמוני בלוטת התריס ולהורמוני המין. עם זאת, הנה כמה מהגורמים הנפוצים לנשירת שיער פתאומית או התקרחות.

hairloss

  • אֲנֶמִיָה
  • לֵדָה
  • שינויים הורמונליים
  • הַדבָּקָה
  • תרופות
  • טיפול בקרינה
  • דיאטה מגבילה
  • אירוע טראומטי

האם בדיקת דם יכולה לזהות התקרחות?

כן, בדיקת דם יכולה לאבחן התקרחות. הרופא שלך עשוי להזמין מספר בדיקות דם כדי לקבוע את הגורם לנשירת השיער יחד עם ביופסיה של הקרקפת. ברוב המקרים, בדיקות המעבדה הספציפיות שהרופא שלך עשויות להיות תלויות בתסמינים הנלווים או בשינויים האחרונים בחייך.

לדוגמה, אם זה עתה ילדת וחווית התקרחות, ניתן לייחס את הגורם למצב לחוסר איזון הורמונלי לאחר לידה. מצד שני, אם הרופא שלך חושד במחלה האוטואימונית אלופציה אראטה, יהיה צורך לבדוק תחילה את הקרחות שלך. לאחר מכן יוזמנו בדיקות דם כמו בדיקת נוגדנים אנטי-גרעיניים (ANA).

אילו בדיקות דם נעשות לאובדן שיער פתאומי או התקרחות?

CBC .1

ספירת דם מלאה (CBC) היא בדיקת דם סטנדרטית בעלות נמוכה המוזמנת כדי לסייע באבחון מצבים רבים. עם זה, CBC גם מאפשר לרופא שלך לקבל סקירה כללית של פעילויות תאי הדם שלך. זה כולל דלקת המיוחסת להתקפי זקיקים עקב זיהום או תגובות אוטואימוניות.

2. מבחן CRP

בדיקת הדם C-reactive protein (CRP) היא דרך נוספת לקבוע רמות דלקת הקשורות להתקרחות. CRP הוא סמן מבוסס לדלקת אוטואימונית. אז, אתה יכול לצפות לגשת לבדיקה זו אם יש לך חשד שיש לך התקרחות.

3. מבחן ANA

בדרך כלל, בדיקת נוגדנים אנטי-גרעיניים (ANA) מאבחנת לעיתים קרובות מחלות אוטואימוניות. העיקרון די פשוט. אם ANA קיים בדגימות הדם שלך, זה יכול להצביע על הפרעה אוטואימונית כמו אלופציה אראטה.

4. בדיקת בלוטת התריס

נשירת שיער פתאומית קשורה למחלות ארוכות טווח של בלוטת התריס כמו תת פעילות של בלוטת התריס והיפר-תירואידיזם. לכן, בחינת כל תנודה בייצור הורמוני בלוטת התריס עוזרת לזהות אם המצב קשור להפרעות האמורות.

הורמוני בלוטת התריס ממלאים תפקידים חיוניים בתהליכים פיזיולוגיים שונים הכרוכים בגדילה. לפיכך, חוסר איזון בהורמונים כמו T3 ו-T4 יכול לשבש את צמיחת השיער ואת בריאות הזקיקים.

5. בדיקת סרום ברזל ופריטין

מחקרים הראו את הקשר הישיר בין מחסור בברזל לנשירת שיער, בדומה להתקרחות אנדרוגנית. במקרה כזה גם נשירת שיער מהירה ותכופה יכולה להפוך לפרמטר לאיתור מחסור בברזל ולהיפך. וכדי לקבוע את המצב, סביר להניח שהרופא שלך יזמין בדיקות דם שיבדקו את הברזל והפריטין.

6. בדיקות הורמוני מין

תפקידם של הורמוני המין בהתפתחות התקרחות אינו מפתיע כלל. אם חושבים על זה, מחזורי צמיחת השיער הופכים ברורים יותר במהלך ההתבגרות כאשר ייצור ההורמונים הללו מתחיל לעלות. עם זאת, מחקר מתמשך גילה כי ההורמון העיקרי האחראי להתקרחות אנדרוגנית או לנשירת שיער הוא דיהידרוטסטוסטרון (DHT).

test

DHT הוא אנדרוגן. זוהי נגזרת של טסטוסטרון, אשר מפתחת בעיקר מאפיינים מיניים גבריים משניים, כולל צמיחת שיער. עם זאת, רמות גבוהות של DHT מכווצות את זקיקי השיער, מה שגורם לך לאבד את השיער שלך במהירות.

אתה יכול לזהות אם התקרחות קשורה ל-DHT על ידי לקיחת בדיקות דם המודדות את הורמוני המין כמו הבאים:

בדיקת דם פרולקטין

פרולקטין הוא הורמון המיוצר לצמיחת השד וייצור חלב. עם זאת, רמות מוגזמות של פרולקטין מעודדות נשירת שיער. זה מוביל למקרים רבים של נשירת שיער לאחר לידה בקרב נשים הרות ומניקות.

בדיקת דם טסטוסטרון

מכיוון שה-DHT מוגבר הוא הגורם העיקרי לנשירת שיער בדפוס, זה רק הגיוני שהטסטוסטרון מוגבר משפיע על התקרחות. אחרי הכל, DHT הוא שלוחה של טסטוסטרון.

ניתן לבדוק את רמות ההורמון הזה באמצעות בדיקת הדם המתאימה.

בדיקת דם של אסטרוגן ופרוגסטרון

אסטרוגן ופרוגסטרון נמוכים קשורים גם לנשירת שיער בקרב נשים. לכן אין זה נדיר שנשים העוברות גיל המעבר חוות נשירת שיער מהירה וצמיחת זקיקים איטית.

לכן, הכרחי לבחון את רמות הורמוני המין הללו כדי לגלות אם התקרחות מונעת הורמונלית. מצד שני, אתה יכול גם ללכת לבדיקת דם מקיפה של פרופיל הורמונים נשי שבו מוערכים הורמונים אחרים.

מתי להיבדק לאלופסיה?

אם אתה מוצא את עצמך פתאום מאבד יותר שיער מהרגיל, עדיף לראות את הרופא שלך ולהיבדק לאלופסיה בהקדם האפשרי. למרות שנשירת שיער אינה מהווה השלכות מסכנות חיים, היא יכולה להעיד על מצב בריאותי חמור יותר. כמו כן, איבוד השיער שלך עלול להשפיע על הבריאות הנפשית שלך. לכן, עדיף לטפל בבעיה בתחילתה.

יתר על כן, אנשים המפתחים אלופציה אראטה חווים בדרך כלל קרחות וציפורניים שבירות במהלך גיל העשרה או בגרותם הצעירה. לפיכך, זה עוזר להגביר את המודעות שלך לגבי נשירת שיער וצמיחה לא סדירה. אם יש לך היסטוריה משפחתית של המצב, במיוחד בקרב קרובי משפחה מדרגה ראשונה, יש לך סיכוי גבוה יותר לפתח נשירת שיער פתאומית.

האם ניתן לרפא התקרחות?

הטיפול בהתקרחות משתנה בהתאם לסוגה. ניתן לתקן מצבים זמניים של נשירת שיער, בעוד שמצבים קבועים נשארים כפי שהם. לדוגמה, אם התקרחות נובעת ממתח, תרופות מסוימות יכולות לתקן את חוסר האיזון הכימי בגופך, מה שמוביל לצמיחת שיער תקינה.

cure of baldness

אבל אם יש לך התקרחות מצטלקת שבה הזקיקים נהרגים, סביר להניח שבסופו של דבר תיכנע להתקרחות. כמו כן, עם אלופציה אראטה, טרם פותחה תרופה, בהתחשב במחלה אוטואימונית. עם זאת, טיפולים כגון אימונותרפיה מקומית וקורטיקוסטרואידים יכולים להקל על נשירת שיער.

שורה תחתונה

לעתים קרובות אנשים מזניחים את ההשפעה של התקרחות עד שהמצב מתחיל להתפתח. אמנם נשירת שיער אינה מהווה בעיות בריאותיות חמורות, אך היא עלולה לגרור את הבריאות הפסיכו-סוציאלית שלך לתוך הבוץ.

זה עוזר לטפל בהתקרחות מוקדם ככל האפשר. אם אתה מתחיל לראות כתמים של נשירת שיער או כתמים קרחים, התייעץ עם הרופא שלך מיד וקבל את עבודת המעבדה הדרושה.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן